Nota de aplicación
Restaurants originally built to resemble a railway dining car. They are sometimes prefabricated and often have a long, narrow floor plan; they are further distinguished by serving short-order menu items, and usually having a counter and booths at which customers may eat. They were originally often located along roadways, although today they may also be found in urban environments.
Referencias bibliográficas
- Dahinden, Justus; Kühne, Günther, "Nuevos Restaurantes", Gustavo Gili, Barcelona, España, 1974
- Álvarez Vidorreta, Fernando; Cadena Portal, Joaquín; de Cusa Ramos, Juan, "Diccionario de la decoración. Biblioteca básica de decoración", Ediciones Ceac, Barcelona, España, 1968, p. 170
Términos alternativos
comedores
- "Comité, Plural del término en singular"
Ubicación jerarquía
- Faceta Objetos
- .. Ambiente construido
- .... construcciones individuales
- ...... construcciones individuales
- ........ <construcciones individuales por tipo específico>
- .......... <construcciones individuales por función>
- ............ edificio comercial
- .............. <edificios para comer y beber>
- ................ restaurante
- .................. Automat (MR)
- .................. brasserie
- .................. café (edificios para comer y beber)
- .................. coffe shop
- .................. comedor
- .................. restaurante de comida rápida [+]
- .................. heladería
- .................. luncheonettes
- .................. café al aire libre
- .................. popina
- .................. rathskeller
- .................. fuente de soda
- .................. salón de té